Tuotteet

Markkinoiden parhaat ilmalämpöpumput

 

Usein saattaa olla vaikeaa valita itselle sopiva asennuspaikka sekä laitemalli, sillä ilmalämpöpumppuja on monen mallisia, kokoisia ja tehoisia.

 

Anna meidän auttaa sopivan laitteen valinnassa!

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

1) Miten ilmalämpöpumppu toimii?
Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta yksiköstä: sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä. Kompressori tuottaa tarvittavan paineen kierrättämällä yksiköiden välillä kiertävää kylmäainetta.

Ulkoyksikössä kylmäaine höyrystetään ja höyrystyessään kylmäaine sitoo tehokkaasti lämpöenergiaa itseensä. Tämän jälkeen kylmäaine siirretään sisäyksikölle, jossa kylmäaine nesteytetään ja tässä yhteydessä lämpö luovutetaan kylmäaineesta.

Hyöty saavutetaan siitä, että tämän koko prosessin pyörittämiseen kuluu vain noin neljännesosa sähköenergiaa siihen verrattuna minkä laite tuottaa takaisin lämpöenergiana.

2) Voiko ilmalämpöpumpun asentaa itse?
Ilmalämpöpumpun asennus on ammattimiehen työtä. Asennukseen liittyy myös luvanvaraisuuksia, kuten kylmäaineiden käsittelyssä sekä sähkömääräyksistä. Myös vastuukysymykset on syytä ottaa huomioon.

3) Riittääkö ilmalämpöpumppu pienen tilan (mökki, autotalli, varasto) ainoaksi lämmitysjärjestelmäksi?
Ilmalämpöpumppu on aina lisälämmönlähde. Kovalla pakkasella tulee tilassa olla toinen lämmönlähde, joka tuottaa tarvittavan lisälämmön, kun ilmalämpöpumpun teho ei yksin riitä.

4) Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?
Ilma-vesilämpöpumppu toimii kuten ilmalämpöpumppu (kts. yllä), mutta lämpöenergia siirretään lämmönvaihtimessa kylmäaineesta rakennuksen lämmitysvesikiertoon.